دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درخصوص طرح موضوع گم‌شدن ۱۱ هزار نمونه بیماران مشکوک به کرونا در خوزستان توسط خبرنگار صدا وسیما در بخش گفت‌وگوی ویژه خبری، بیانیه صادر کرد.

تست کرونا

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا،  در این بیانیه که دوشنبه ۲۶ خرداد صادر شد؛ آمده‌است: ادعای مطرح شده در این برنامه کاملا کذب و به دور از واقعیت مطرح شده است.

در ادامه تصریح شد: درخصوص نمونه‌های سرپایی اخذ شده در آزمایشگاه های ویروس کرونا قابل ذکر است که تا به حال ۵۰ هزار و ۳۴۲ عدد نمونه پذیرش شده که از این تعداد ۴۳ هزار و ۳۷۷ عدد آن پاسخ داده شده‌است.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این بیانیه افزود: از تعداد ۶ هزار و ۹۶۵ نمونه باقیمانده نیز تعداد سه هزار و ۵۰۰  نمونه امروز ۲۶ خرداد پاسخ داده می شود و  مابقی نمونه ها به تعداد سه هزار و ۴۶۵  نمونه به دلیل برخی اشکالات در نمونه‌ها مانند رعایت نکردن زنجیره سرما در انتقال و یا تکنیک غلط در نمونه‌گیری قابل آزمایش و بررسی نبوده‌اند که از این افراد مجددا نمونه‌گیری شده است.

در ادامه این بیانیه آمده‌است: این تعداد تنها ۶ درصد کل نمونه‌هاست درحالی‌که تا ۱۰ درصد به عنوان نمونه های مخدوش در همه آزمایشگاه ها یک استاندارد بوده  و غیرقابل اجتناب است و شگفت‌آور آن‌که این مساله بدیهی چگونه بزرگنمایی و تحریف و به سرعت در رسانه‌های مختلف و با عنوان کاملا کذب مفقودشدن نمونه‌ها پخش شده است.

در بخش دیگری از این بیانیه توضیح داده شد: گزارش کامل وضعیت آمار و اطلاعات مربوط به بیماران کرونا، به صورت روزانه در اختیار دستگاه‌های امنیتی و نظارتی استان قرار داده می‌شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به صورت آنلاین این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در ادامه این بیانیه آمده‌است که استان خوزستان در موضوع نمونه گیری از موارد مشکوک به کرونا در رتبه دوم کشور قرار دارد و تلاش کادر بهداشت و درمان استان به ویژه پرسنل پرتلاش آزمایشگاهی برای بیماریابی سریع به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا با تمام توان ادامه خواهد داشت و متاثر از اقدامات ناجوانمردانه و غیرواقع قرار نخواهد گرفت.

در بخش دیگری از بیانیه  توضیح داده‌شده: نکته مهمی که باید توجه کرد این است که مجری برنامه مذکور به عنوان سند اظهارات نادرست خود، به جلسه مورخ ۱۴ خرداد در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اشاره کرده در حالی‌که درنشست مورد اشاره به هیچ عنوان مباحث مربوط به آزمایشگاه ها مطرح نشده بلکه موضوع اصلی، رسیدگی به وضعیت محل های نمونه گیری بوده است.

این دانشگاه تصریح کرد: به نظر می رسد مطرح کردن چنین ادعاهای کذبی در یک برنامه زنده آن هم از طریق رسانه ملی که باید محل انتشار اطلاعات موثق باشد، تنها باعث تشویش اذهان عمومی، ایجاد نگرانی میان مردم و انداختن آب در آسیاب دشمنان قسم خورده نظام و تهیه خوراک برای رسانه‌های معاند و در ادامه سناریوهای چند روز گذشته در جهت تخریب روحیه مسوولین و مدافعان سلامت مردم است که در ماه های گذشته مخلصانه در حال جانفشانی و مراقبت از بیماران هستند.

در پایان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: حق خود را برای پیگیری قضایی موارد اتهامی مطرح شده در این برنامه که با هدف تشویش اذهان عمومی و به صورت غیرواقعی مطرح شده است، محفوظ می‌داند.

مسئول آزمایشگاه‌های کرونا در خوزستان نیز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: ادعای گم شدن ۱۱هزار نمونه کرونا در استان صحت ندارد و قویا این مساله را تکذیب می کنم.

دکتر امیر دانیایی افزود: از ابتدای راه‌اندازی مجموعه آزمایشگاههای ۲ و سه  تشخیص کرونا که در بیمارستان شفای اهواز راه اندازی شد از ۲۴ فروردین نمونه گیری آغاز شد واز بیماران سرپایی در مراکز غربالگری ۵۰ هزار و ۳۴۲ نمونه دریافت کردیم.

وی افزود: از این تعداد تا امروزبه ۴۳ هزار و ۳۷۷ نمونه پاسخ دهی قطعی شد و از مابقی یعنی ۶ هزار و ۹۶۵ نمونه،  یک هزار و ۱۰۰ مورد نمونه های بازیابی شده است که به علت مشکلات در کدگذاری شدن نمونه ها، اشکالات رفع و کدها اصلاح شده و امروز دردستور کار آزمایشگاه است.

دانیایی ادامه داد: یک هزار و ۱۰۰ نمونه ظرفیت کاری معمول ما در روز جاری است و یک هزار و ۳۰۰ مورد مجموعه نمونه هایی است که در آزمایشگاه شماره چهاردر دستور کار است و تا فردا پاسخ دهی می‌شود.

 مسئول آزمایشگاه‌های کرونا در خوزستان گفت: سه هزار و ۴۰۰ نمونه باقی مانده که ۶.۹ درصد کل نمونه های دریافتی است و این میزان نمونه پاسخ داده نشده نرم خوبی در نرم های آزمایشگاهی است چون در بهترین آزمایشگاههای دنیا تا ۱۰ درصد پاسخ ندادن کاملا قابل قبول است.

وی در خصوص دلایل تاخیر در پاسخ‌دهی به این نمونه‌ها اضافه کرد: از آنجایی که از زمان نمونه گیری کارشروع می‌شود به هر دلیلی ممکن است حجم نمونه کافی نباشد و یا نمونه در زنجیره سرمای چهار درجه به آزمایشگاه منتقل نشود و در نتیجه خراب شود و یا ممکن است نمونه در حال انتقال بریزد.

دانیایی ادامه داد: همچنین ممکن است مشخصات روی نمونه با مشخصات در فرم منطبق نباشد که باعث از دست رفتن نمونه و تکرار می‌شود و یا اینکه ممکن است کدهای اشتباه ثبت شده باشد که باعث می‌شود تعداد نمونه های ثبت شده در آمار بیش از حد نمونه های واقعی باشد.

مسئول آزمایشگاه‌های کرونا در خوزستان افزود: بنابراین در عدد ۱۱ هزار نمونه مفقودی در ۲۹ هزارمورد ۲ اشتباه فاحش وجود دارد چون ۵۰ هزار و ۳۴۲ مورد نمونه گیری شده است و ۱۱ هزار نمونه مفقود شده را تکذیب می کنیم.

وی اظهار داشت: در ۲۶ روزاول کاری که وقتی فقط آزمایشگاه شماره ۲ فعال بود، ۳۱۵ نمونه به ازای هر روز جواب داده شد و در ۲۳ روز دوم با راه اندازی آزمایشگاه شماره سه این آمار به ۹۳۵ پاسخ نمونه در روز و در ۱۳ روز آخر با راه اندازی آزمایشگاه شماره چهار ظرفیت روزانه پاسخ دهی به یک و ۱۳۳ نمونه رسید.

هم اکنون در اهواز پنج آزمایشگاه تشخیص کرونا و در آبادان و دزفول هر کدام یک آزمایشگاه فعال است و آزمایشگاه‌های بهبهان و شوشتر نیز در حال راه‌اندازی است.

کد خبر 522137

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha